Порно-скандал в истанбулския университет 'Билги'

В Истанбулския университет “Билги”  се е разразил истински порно-скандал, който е довел до временното закриване на медийния факултет. Причината е, че студент от катедрата по кинематография предал като дипломна работа порнофилм.

2011-01-10 15:35:54
Порно-скандал в истанбулския университет 'Билги'
В Истанбулския университет “Билги”  се е разразил истински порно-скандал, който е
довел до временното закриване на медийния факултет. Причината е, че студент от катедрата по кинематография предал като дипломна работа порнофилм.

Било започнато разследване от полицията, а трима преподаватели от факултета са уволнени. Техни колеги се опитали да ги защитят, но без успех.

Задачата, която трябвало да изпълни студентът Дениз Йозгюн  била,  след като се заснеме филмът, да се коментират и критикуват сексуалните сцени.  Отговарящите за дипломната работа на младежа преподаватели,  по принцип одобрили  идеята и  суровия материал, но му препоръчали все пак да внесе малко повече интелектуалност  при окончателното монтиране.  

Явно студентът не  се е съобразил с препоръката на преподавателите си, а освен всичко друго, разказал за дипломната си работа на свой  приятел, който бил журналист. Той пък от своя страна разгласил историята, като с това всъщост предизвикал скандала.

Въпреки, че   университетът “Билги”  е  един от най-либералните в  Истанбул и беше един от първите, които  разрешиха на студентките да се покриват лицата си, родителите на учещите  там са реагирали и  са настояли случаят да бъде изяснен.  Авторът на филма пък и неговата партньорка са били принудени да се укриват, за да  не бъдат арестувани.     Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия